The Institute for the Danube Region and Central Europe (IDM)« je objavil Javni razpis za nominacijo kandidatov za »Danubius Young Scientist Award 2022 (v nadaljevanju: javni razpis).

V skladu z določili javnega razpisa se lahko predlagajo kandidati, ki jim je bila podeljena diploma doktorata znanosti ali druge ustrezne izobrazbe pred največ petimi leti (mejni datum je 1. 1. 2017) in katerih znanstveno delo ustreza kriterijem, podrobneje navedenim v priponki, in kot sledi:

  • znanstvena odličnost in inovativni pristop k akademskemu delu,
  • tematska pomembnost znanstvenega dela, ki se nanaša na zadeve oz. probleme Podonavske regije,
  • pomembnost znanstvenega dela izven nacionalnih meja,
  • potencial kandidata (npr. integracija v mednarodne mreže, udeležba pri znanstvenih projektih, zgodovina objav, pedagoške izkušnje itn.).

Ker je lahko iz ene univerze nominiranih največ pet kandidatov, vas vljudno prosimo, da do petka, 1. 4. 2022, na e-naslov: orud@um.si posredujete pripravljene prijave, upoštevajoč navodila javnega razpisa, za nominacijo kandidatov, ki jih boste predlagali s strani vaše članice. V kolikor kandidatov pri vaši fakulteti ne boste predlagali, vas vljudno prosimo, da nas o tem prav tako obvestite na zgoraj navedeni e-naslov.

Za izvedbo ožjega izbora kandidatov, ki bodo predlagani na javni razpis s strani Univerze v Mariboru (največ pet), bo s strani rektorja imenovana strokovna komisija, ki bo izvedla interni postopek izbora med predlaganimi kandidati s strani članic UM. Prijave petih izbranih kandidatov na ravni UM bo Oddelek za raziskovalno in umetniško dejavnost do roka, ki je 30. 4. 2022, posredoval na naslov razpisovalca.

Obenem vam sporočamo, da sta v letih 2020 in 2021 nagrado za Slovenijo prejela raziskovalca izven vrst Univerze v Mariboru.

Za morebitna podrobnejša pojasnila se lahko obrnete na Karolino Bucka Kustec (karolina.bucka@um.si) ali mag. Brigito Krsnik Horvat (brigita.krsnik@um.si).

Oddelek za raziskovalno in umetniško dejavnost

PRIPONKA

Accessibility