Podatki za študijsko leto 2024/25 bodo objavljeni v kratkem.


Dne 10. 2. 2023 je bil objavljen Javni razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2023/24 s področja naravoslovja in tehnike. Razpisanih je 100 štipendij v višini 200 EUR mesečno za pedagoške študijske programe pri katerih primanjkuje kadra.

Rok za prijavo je 24. 8. 2023.

Na javni razpis lahko prijavo odda kandidat, ki izpolnjuje naslednje pogoje:

  1. bo v študijskem letu 2023/24 prvič vpisan v 1. letnik enega od pedagoških študijskih programov za pridobitev izobrazbe iz 1. točke javnega razpisa,
  2. ni v delovnem razmerju ali ni prijavljen kot iskalec zaposlitve na Zavodu RS za zaposlovanje,
  3. hkrati ne prejema kadrovske štipendije,
  4. bo s končanim študijskim programom za pridobitev izobrazbe, za katerega kandidira za štipendijo, pridobil višjo raven izobrazbe od že pridobljene.

Več informacij o razpisu (KLIK)


Za študijsko leto 2022/23:

V letu 2022 je bil objavljen Javni razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov s področja naravoslovja in tehnike. Razpisanih je bilo 50 štipendij v višini 200 EUR mesečno za pedagoške študijske programe pri katerih primanjkuje kadra.

Rok za prijavo je bil 19. 8. 2022.

‼️Pogoji za pridobitev štipendije‼️

✅ V študijskem letu 2022/2023 so pogojem razpisa ustrezali tisti študenti FNM, ki so bili prvič vpisani v:
➡️1. letnik enovitega magistrskega študijskega programa druge stopnje predmetni učitelj – smer izobraževalna fizika, izobraževalna matematika, izobraževalno računalništvo ali izobraževalna tehnika, Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru;
➡️1. letnik magistrskega študijskega programa druge stopnje izobraževalna matematika ali izobraževalna tehnika, Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru.

✅ni v delovnem razmerju ali ni prijavljen kot iskalec zaposlitve na Zavodu RS za zaposlovanje,
✅hkrati ne prejema kadrovske štipendije,
✅kandidat bo s končanim študijskim programom za pridobitev izobrazbe, za katerega kandidira za štipendijo, pridobil višjo raven izobrazbe od že pridobljene.

👉 Več informacij o razpisu: https://www.gov.si/novice/2022-03-18-objavljen-javni-razpis-za-dodelitev-stipendij-studentom-pedagoskih-studijskih-programov-s-podrocja-naravoslovja-in-tehnike/

Accessibility