Spoštovani,

obveščamo vas, da je Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS) dne 2. 2. 2023 objavila Javni poziv za (so)financiranje projektov in programov za krepitev mednarodne mobilnosti slovenskih raziskovalcev in raziskovalnih organizacij ter za spodbujanje mednarodne vpetosti slovenskih prijaviteljev v okviru Načrta za okrevanje in odpornost, 3. razvojnega področja »Pametna, trajnostna in vključujoča rast« in komponente RRI – »Raziskave, razvoj in inovacije« ter Investicije C: »(So)financiranje projektov in programov za krepitev mobilnosti slovenskih raziskovalcev in raziskovalnih organizacij ter za spodbujanje mednarodne mobilnosti slovenskih prijaviteljev«, šifra ukrepa C3.K8.IC.

Javni poziv je namenjen povezovanju s programi Evropske komisije Obzorje 2020 in Obzorje Evropa Marie Skłodowska-Curie za individualne ali podoktorske štipendije na evropski ali globalni ravni (ang. Action Individual/Postdoctoral Fellowships (IF/PF), European/Global Fellowships (EF/GF).

Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani ARRS.
Dne 14. 2. 2023 ob 10. uri bo ARRS organizirala spletni informativni dan, na katerem bo predstavila vsebino javnega poziva, zaposleni bodo odgovarjali na morebitna vprašanja. Informativni dan bo potekal po platformi ZOOM. Prijave za udeležbo ARRS sprejema od 6. 2. 2023 do 13. 2. 2023 do 12.00 oziroma do zapolnitve mest.

Accessibility