V okviru pilotnega projekta Naravoslovno-matematične vsebine za razvoj digitalnih kompetenc bo za sodelujoče na projektu, kot tudi za vse zainteresirane izvedena delavnica na temo: Praktično usposabljanje in alumni na FGPA UM.

Vljudno vabljeni na peto delavnico, ki jo bo v torek, 29. 8. 2023 ob 14. uri izvedel doc. dr. Borut MACUH.

Predavanje bo potekalo v sejni sobi FNM ter na daljavo.

Vodja pilotnega projekta: doc. dr. Eva Klemenčič

Povzetek delavnice: Praktično usposabljanje in Alumni na FGPA UM

Zelo pomemben sestavni del študijskih programov na UM FGPA predstavlja praktično usposabljanje, ki predstavlja neposreden stik s predstavniki delodajalcev, ki omogoča čim boljši prehod študentov na trg delovne sile ter nudi povratne informacije o posameznem študijskem programu. Študentje na ta način, pridobljena teoretična znanja in spoznanja s fakultete, dopolnjujejo s praktičnimi izkušnjami, ki si jih pridobijo pri izvajanju konkretnih nalog v delovnih okoljih na področjih gradbeništva, gospodarskega inženirstva ali prometnega inženirstva.

Prav tako bo predstavljeno uspešno delovanje Alumni kluba FGPA, ki je bil ustanovljen z namenom boljšega povezovanja z delovnim okoljem. Nudi izmenjavo informacij oz. dosežkov (na raziskovalnem, gospodarskem, pedagoškem področju) med izobraževalno inštitucijo in organizacijami, v katerih so zaposleni diplomanti fakultete. Alumni klub FGPA povezuje sodelovanje z bivšimi diplomanti ter potencialnimi delodajalci (neposredno s predstavniki delovnega okolja in preko programskega sveta fakultete), kar zagotavlja pozitivno povratno zanko za dvig kvalitete študija. Alumni FGPA tako vsako leto organizira več dogodkov iz različnih področij.

Accessibility