Na Univerzi v Mariboru (UM) začenjamo z letnimi pripravljalnimi aktivnostmi strokovne podpore raziskovalcem in raziskovalkam, ki se bodo v letih 2024-25 odločili za prijavo na razpise Evropskega raziskovalnega sveta (ERC), katerih projekti veljajo za ene izmed najbolj prestižnih in finančno atraktivnih raziskovalnih projektov in ki prijaviteljem omogočajo veliko mero svobode pri izbiri tematike raziskav brez vnaprej določenih prioritet. ERC projekti omogočajo financiranje zaposlitev v okviru izbranih ERC raziskovalnih skupin.

V okviru podpore raziskovalcem in strokovnim službam članic UM pri prijavah na razpise ERC nudimo niz dejavnosti na institucionalni ravni po meri raziskovalcev UMKratko predstavitev razpisov ERC ter nacionalne in še posebej institucionalne podpore UM vam posredujemo v prilogi.

Napovednik odprtih razpisov 2024/2025:
Skladno s programom dela ERC za leto 2024 bo naslednji razpis ERC, in sicer za Advanced Grants (AdG), odprt od 29. 5. 2024 do 29. 8. 2024.
Roki glede ostalih razpisov ERC bodo znani ob objavi programa dela ERC za leto 2025 (praviloma v mesecu juliju za dotično leto).

Da bi lahko čim bolj ciljno načrtovali aktivnosti institucionalne podpore, prilagojene potrebam raziskovalcev, ki bodo v letu 2024-25 prijavili projekte ERC, vas prosimo, da svojo namero za prijavo na razpise ERC v letih 2024-2025 najavite v okviru izkaza interesa za prijave na razpise Evropskega raziskovalnega sveta (ERC) – 2024-2025 do najkasneje 22. 2. 2024.

Na podlagi zbranih informacij in ugotovljenega interesa raziskovalcev UM za posamezno vrsto razpisov ERC v letih 2024-2025 bodo pripravili program nadaljnjih podpornih aktivnosti za zainteresirane raziskovalce, o čemer vas bomo obvestili.

Dodatne informacije: Letak,  https://univerzamb.sharepoint.com/sites/IntranetRaziskovanje/SitePages/ERC.aspx in orud@um.si.

Accessibility