Slovensko kemijsko društvo in  podjetje AquafilSLO d.o.o. obveščata o podaljšanju roka za oddajo del in rahlih spremembah v kriterijih ocenjevanja za Javni razpis: Nagrade za najboljša študijska dela s področja trajnostne kemije 2024. Razpis, ki vključuje nagrade za najboljše diplomsko, magistrsko in doktorsko delo, kakor tudi posebno nagrado za delo z največjim potencialom za prenos v gospodarstvo, je sedaj odprt do 1. julija 2024. Strokovna komisija se je namreč na pobudo sodelujočih fakultet odločila, da razširi kriterije ocenjevanja in s tem spodbudi širši spekter prijav raziskovalnih del, ki prispevajo k trajnostnemu razvoju in izkazujejo odmevnost rezultatov na področju kemijske znanosti.

Študentje kemije oziroma kemijske znanosti, ki ste svoje delo uspešno zaključili v preteklem oziroma tekočem študijskem letu, vljudno vabljeni k sodelovanju in prijavi na razpis najkasneje do 1. julija. Prijava na razpis je enostavna. Zmagovalci bodo razglašeni in nagrajeni na konferenci Slovenski Kemijski dnevi 2024, ki bo potekala 18. septembra v Portorožu.

Nagradni sklad obsega plaketo in denarno nagrado v neto vrednosti 500,00 € za nagrado za najboljše diplomsko delo, 700,00 € za nagrado za najboljše magistrsko delo in 1000,00 € za nagrado za najboljše doktorsko delo ter 1000,00 € za zaključno študijsko delo, v katerem je posebna komisija prepoznala največji potencial prenosa znanja v gospodarstvo. Zmagovalci bodo imeli poleg denarne nagrade možnost predstavitve svojega dela na sedežu skupine Aquafil v Arcu, Italija.

Celoten razpis in prijava: https://www.chem-soc.si/2024/04/25/javni-razpis-nagrade-za-najboljsa-studijska-dela-s-podrocja-trajnostne-kemije-2024/

Accessibility