Organizacijska ekipa projekta oooZnanost! vljudno vabi na Poslovno akademijo odprte skupnosti, ki bo v petek, 27. septembra 2024,  s pričetkom ob 9.00 v dvorani Borisa Podrecce Rektorata Univerze v Mariboru, Slomškov trg 15.

 Univerza v Mariboru dogodek organizira v okviru projekta Lažne novice in teorije zarote? Opolnomočimo (se za) znanost! – akronim oooZnanost!, ki ga financira Evropska unija v okviru ukrepa EU, Obzorje Evropa, MSCA & Citizens, Evropska noč raziskovalcev in Raziskovalci v šolah 2024-2025 in katerega namen je povezovanje gospodarstvenikov in znanstvenikov, spodbujanje sodelovanja med njimi ter predstavitev rezultatov raziskav, razvoja in inovacij (RRI).

Osrednji govorniki dogodka bodo:

  • Prof. dr. Dean Korošak, prorektor za znanstvenoraziskovalno dejavnost Univerze v Mariboru in vodja projekta oooZnanost!
  • Doc. dr. Draško Veselinovič, Predsednik Uprave, Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje, Bruselj.
  • Nina Meglič, vodja projektne pisarne, koordinatorka SRIP – krožno gospodarstvo, Štajerska gospodarska zbornica.
  • Mag. Matej Rus, direktor, Tovarna podjemov.
  • Nina Smerdu, samostojna strokovna delavka, Služba za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru.

Dodatne informacije o dogodku so na voljo v programu in vabilu. Na dogodek se je potrebno predhodno prijaviti.

Hkrati vljudno vabljeni, da se pridružite tudi na ostalih aktivnosti v sklopu osrednjega dogodka Evropske noči raziskovalcev v petek, 27. septembra 2024, ki se bodo odvijale na različnih lokacijah v Mariboru (osrednje prizorišče Europark, Rektorat UM – Slomškov trg 15, Minoritska cerkev), Kopru, Izoli, Piranu in Rodiku.
Program Evropske noči raziskovalcev konzorcija oooZnanost! v prilogi.

Veselimo se vašega obiska.

Za morebitna dodatna vprašanja pišite na ern@um.si.

Accessibility