Spoštovani,
na podlagi omejitvenih pogojev razpisa EIT HEI Initiative Innovation Capacity Building for Higher Education izvajamo poizvedbo o načrtovanih prijavah na omenjeni razpis. Na razpis se lahko prijavijo visokošolske ustanove in neakademski partnerji iz Evrope in pridruženih držav programa Obzorje Evropa. Rok za prijavo je 28. februar 2023 do 17h (CET).

V okviru razpisa bo visokošolskim ustanovam in njihovim partnerjem na voljo do 12 milijonov evrov za 16 projektov (max. 750.000 evrov na posamezni projekt), ki bodo osredotočeni na krepitev zmogljivosti in usposabljanje talentov na visokotehnoloških področjih. Gre za prispevek k novi pobudi Deep Tech Talent, katere cilj je, da bi do leta 2025 na visokotehnoloških področjih usposobili milijon ljudi, in je tudi del Novega evropskega programa za inovacije (New European Innovation Agenda).

Aktivnosti se nanašajo predvsem na razvoj zmogljivosti visokošolskih ustanov ter vključujejo:

  1. a) izmenjavo in izvajanje dobrih praks pri integraciji trikotnika znanja, vključno z organizacijskim učenjem, usposabljanjem za izpopolnjevanje in prekvalificiranje, coaching in mentorstvo;
  2. b) razvoj akcijskih načrtov za ugotovljene potrebe na področjih, kot so innovation management, razvoj start-upov, prenos tehnologije, upravljanje intelektualne lastnine, trajnost in podnebna nevtralnost, vključevanje pristopa enakosti spolov v inovacije in sodelovanje z lokalnimi deležniki in civilno družbo;
  3. c) izvajanje akcijskih načrtov za razvoj inovacijske zmogljivosti in nadaljnjih ukrepov.

Medtem ko sta se pilotni in drugi razpis osredotočila predvsem na točki (b) in (c), bo ta razpis dodal velik poudarek na razvoju spretnosti (a).

Razpis med drugim določa naslednjo omejitev:

Organizacija lahko kot polnopravni partner sodeluje samo pri eni prijavi na razpis. Pri prijavah, ki vključujejo isto organizacijo kot polnopravnega partnerja, bo do financiranja upravičena samo prva prijava, oddana na prijavnem portalu HEI. Organizacija lahko sodeluje kot polnopravni partner pri eni prijavi visokošolskega zavoda, kot pridruženi partner (associated partner) pa v večih prijavah.

Zaradi te omejitve vas prosimo, da oddate izkaz interesa do 2. 12. 2022 do 12. ure na e-naslov orud@um.si. V e-sporočilu navedite:

  • Naziv projekta (lahko gre za delovni naziv),
  • Vloga v projektu (partner ali koordinator),
  • Predvidena tema,
  • Kontaktna oseba.

V primeru večjega interesa bodo izvedene usklajevalne aktivnosti ali interni izbor. Prosimo, upoštevajte, da je zaradi omejitve nujno uskladiti sodelovanje Univerze v Mariboru na tem razpisu in da po navedenem roku ne bo več možno oddati izkaza za interes ter se vključiti v usklajevalni proces. 

Vabljeni k sodelovanju.

 

Accessibility