Obveščamo vas, da je Ministrstvo za kulturo dne 2.12.2022 objavilo javni razpis za (so)financiranje projektov, namenjenih gradnji in posodabljanju infrastrukture za slovenski jezik v digitalnem okolju 2023 (JR-infrastruktura-SJ-2023).

Namen javnega razpisa je gradnja, posodabljanje in vzdrževanje temeljnih jezikovnih tehnologij in virov za slovenščino in druge jezike, ki sodijo v okvir slovenske jezikovne politike, ter zagotavljanje njihove odprte dostopnosti, posodabljanje temeljnih priročnikov slovenskega jezika in njihovo prilagajanje digitalnemu okolju ter izboljšane možnosti za razvoj jezikovnotehnoloških aplikacij za sodobno slovenščino.

Rok za prijavo na razpis je 16. januar 2023 do 23:59 ure.

Razpis med drugim določa naslednjo omejitev:

  • Prijavitelj (v našem primeru Univerza v Mariboru) na javni razpis prijavlja samo en projekt; če bo prijavitelj predložil več projektov za sofinanciranje, bo upoštevan tisti, ki bo na ministrstvu evidentiran kot prvo prispeli;
  • če se prijavitelj prijavlja v konzorciju z drugo pravno osebo in če bo prijavitelj ali konzorcijski partner (oziroma partnerji) predvidel sodelovanje v več konzorcijih, bo upoštevana tista vloga, ki bo na ministrstvu evidentirana kot prvo prispela.

Na podlagi omejitvenih pogojev razpisa izvajamo poizvedbo o načrtovanih prijavah na omenjeni razpis.  Zaradi omejitve vas prosimo, da o razpisu obvestite zaposlene na vaši članici in jih – če načrtujejo prijavo – pozovete, da oddajo izkaz interesa do 15. 12. 2022 do 12. ure na e-naslov orud@um.si. V e-sporočilu navedite:

  • Naziv projekta (lahko gre za delovni naziv),
  • Vloga v projektu (partner ali koordinator),
  • Predvidena tema,
  • Kontaktna oseba.

V primeru večjega interesa bodo izvedene usklajevalne aktivnosti ali interni izbor.

Accessibility