Evropska komisija je 28. novembra objavila razpis Erasmus+ za leto 2024. S skupnim letnim proračunom v višini 4,3 milijarde EUR zagotavlja podporo izobraževanju in usposabljanju na vseh področjih izobraževanja, mladine in športa v letu 2024.

Podpora programa Erasmus+ je namenjena aktivnostim, ki vključujejo prioritete na področju splošnega šolskega izobraževanja, poklicnega in strokovnega izobraževanja, terciarnega izobraževanja, splošnega izobraževanja odraslih, mladine in športa. Erasmus+ bo tudi še naprej stal ob strani Ukrajini s projekti, ki spodbujajo vhodne učne mobilnosti, ki opolnomočijo ljudi z novimi znanji in spretnostmi, pomagajo v boju proti dezinformacijam ali spodbujanju vključevanja beguncev v nove izobraževalne sisteme. Leta 2024 bo program namenil tudi več sredstev za trajnostna potovanja.

Podrobne informacije o ukrepih, ki so razpisani v letu 2024, se nahajajo v novem Vodniku za prijavitelje.

Informacije o razpisnih rokih za decentralizirane ukrepe so objavljeni na spletni strani Centra Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS), informacije o razpisih za centralizirane ukrepe pa na spletni strani Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA) in na Funding & tender portalu.

Accessibility