V okviru pilotnega projekta Naravoslovno-matematične vsebine za razvoj digitalnih kompetenc bo za visokošolske učitelje, študente in diplomate, kot tudi za vse ostale zainteresirane izvedena delavnica na temo: Kako ustvariti AI model?

Vljudno vabljeni na 7. javno delavnico, ki jo bosta v torek, 18. 6. 2024 ob 14. uri izvedla doc. dr. Rene Markovič in asist. dr. Barbara Arcet.

Predavanje bo potekalo v predavalnici 0.103 FNM UM ter na daljavo.

Vodja pilotnega projekta: doc. dr. Eva Klemenčič

Povzetek delavnice: Kako ustvariti AI model?

Vabljeni na 90-minutno delavnico “Kako ustvariti AI model?”, kjer boste imeli priložnost spoznati osnove in ustvariti svoj lasten umetno inteligenten model. Ta praktična delavnica zahteva, da s seboj prinesete prenosne računalnike, tablice ali pametne telefone, na katerih boste programirali. Na začetku bomo na hitro spoznali teoretično ozadje in osnovne koncepte, ki jih moramo razumeti za nadaljevanje. Nato bomo skozi praktično delavnico  skupaj razvijali AI model in raziskovali strojno učenje. Ne glede na vaše predznanje, je to idealna priložnost, da se poglobite v svet umetne inteligence in pridobite dragocene izkušnje v programiranju. Pridružite se nam in odkrijte, kako lahko sami ustvarite AI model!

Delavnica spada v sklop: computational

Dosežki znotraj te delavnice bodo za udeležence naslednji:

  • Razumevanje osnov umetne inteligence in strojnega učenja.
  • Praktične izkušnje v programiranju AI modelov.
  • Sposobnost razvijanja lastnih AI modelov.
  • Poglobljeno raziskovanje strojnega učenja.
  • Izboljšanje programerskih veščin.

NOVOST: Udeleženci prejmete Potrdilo o udeležbi na delavnici.

Accessibility