Oddelek za raziskovalno in umetniško dejavnost UM sodeluje pri projektu KRPAN (Krepitev raziskovalne podpore in aktivnosti za napredek na evropskih raziskovalnih projektih).

Namen projekta je okrepiti delovanje in aktivnosti strokovne raziskovalne podpore na partnerskih organizacijah ter izboljšati kakovost projektnih prijav na razpise programa Obzorje Evropa in druge centralizirane evropske programe.

Več o projektu lahko preberete tukaj.

V okviru projekta sodelujejo s konzorcijskimi partnerji in tudi drugimi konzorciji projektov, pridobljenih na javnem razpisu »Aktivnosti krepitve projektnih pisarn javnih raziskovalnih organizacij« v okviru Načrta za okrevanje in odpornost.

Konzorcijski partner v okviru projekta KRPAN, ZRS Koper, dne 18. septembra 2024 organizira dogodek mreženja z naslovom »Kulturna dediščina in digitalizacija«.

Namenjen je raziskovalcem kot tudi drugim udeležencem, ki pripravljajo prijave projektov na razpise centraliziranih programov Evropske unije, med drugim na Obzorje Evropa Grozd 2 s poudarkom na Kulturno dediščino in Grozd 4 s poudarkom na digitalizacijo, Kreativna Evropa ipd. in se želijo povezati s slovenskimi in tujimi raziskovalnimi organizacijami, javnimi in privatnimi kulturnimi institucijami ter podjetji, ki delujejo na področju kulturne dediščine in digitalizacije.

Več informacij o dogodku lahko najdete na spletni strani KRPAN.

V teku je zbiranje prijav za kratke predstavitve projektnih idej. Vabljeni, da na dogodku v 5 minutah predstavite svojo projektno idejo za prijavo projekta na centralizirane evropske razpise in si povečate možnosti za formiranje uspešnega projektnega konzorcija. V priponki najdete vabilo za predstavitev ideje na dogodku mreženja. Prijave za kratke predstavitve projektne ideje so odprte preko spletnega obrazca do 16. avgusta 2024.

Dogodka se lahko udeležite tudi le kot opazovalec, je pa tudi v tem primeru obvezna predhodna prijava, ki jo opravite z izpolnitvijo prijavnega obrazca do 3. septembra 2024 oziroma do zapolnitve prostih mest.

V primeru kakršnihkoli vprašanj, se lahko obrnete na cup@zrs-kp.si.

VABILO_Kulturna dediščina in digitalizacija – dogodek mreženja

Kulturna dediščina in digitalizacija – Vabilo predstavitve

 

Accessibility